Welkom op IJburg; Welkom op De IJbrug, de website voor en door IJburgers.
Nieuws Fora Wat is Waar? Werkgroepen Projecten Verenigingen Bewoners - Kaart Links Help
Zoeken
in:
Zoek een woning op IJburg
Forum: Kroeg

Forums->Kroeg->koran
[]


tibi
tibi
posts:4599
4 sterren
koran


wat staat er nu eigenlijk wel en niet in?

  gebruiker offline
op: Zo 03 of Jan, 2010 UTC [18:44] score: 0.00 gelezen: 38800


Titel
SnelKoppelingen wiki link underline title bar tagline table new table rss feed italic afbeelding hr heading1 externe koppeling dynamic variable dynamic content colored text center text box vet speciale tekens
Smileys
grote grijns verward interessante huilt eek kwaadaardig uitdrukking fronsen idee lol kwaad mr groen neutraal vraag razz aangelopen roltogen droevig lacht verrast ziekelijk knipoog pijl
Opmerking

Vergroot hoogte vak Verklein hoogte vak
Willekeurige afbeelding
Bijdrage

Opmerkingen toevoegen:

Gebruik [http://www.foo.com] of [http://www.foo.com|description] voor koppelingen
HTML-labels zijn niet toegestaan in opmerkingenOpmerkingen Sorteren Drempelwaarde Zoeken  Top
auteur bericht
Re: koran beantwoorden


Wafa Sultan: "15 miljoen mensen verspreid over de gehele wereld, onderling met elkaar verbonden, hebben hun positie verworven door hun werken en hun kennis. De wereld heeft nimmer gezien dat ook maar één enkele jood zich heeft opgeblazen in een Duits restaurant of ergens anders. Ook hebben wij geen enkele Jood waargenomen die de vernietiging van een kerk op zijn geweten heeft.”
“Dit in tegenstelling tot de moorddadige inslag van de Islam.Het zijn veelal Moslims die hun geloof verdedigen door het tot de grond toe laten afbranden van kerken, het vermoorden van mensen, evenals het vernietigen van ambassades. Deze verkozen weg zal nimmer tot enig positief resultaat leiden. De Moslims dienen zichzelf af te vragen wat ze kunnen betekenen voor de mensheid voordat zij beginnen respect te eisen." Aldus Dr.Wafa Sultan.


Bron: http://weeswaakzaam.punt.nl/?id=266005&r=1 (cache)


Met een foto van Anwar Sadat met een stropdas met hakenkruis...


Kluk

  gebruiker offline
op: Ma 16 of Jan, 2012 UTC [12:33] score: 0.00


Andy
posts:2095
3 sterren
Re: koran beantwoorden


@Gerrti; daar heb je gelijk in. Maar criticasters van de zwarte kousenkerk krijgen in Nederland de PC Hooftprijs. Critcasters van de Islam worden fascist genoemd.

  gebruiker offline
op: Ma 16 of Jan, 2012 UTC [07:39] score: 0.00
Re: koran beantwoorden


De zwartekousenkerk is net zo eng.

  gebruiker offline
op: Zo 15 of Jan, 2012 UTC [08:07] score: 0.00
Re: koran beantwoorden


Blue Lynx op donderdag 24 november 2011 11:58 :

Ik rouw met u mee voor Rafiq Taghi, hij was één van de grote helden van de afgelopen jaren.
Maar de wereld slaapt door, onbetekenende heikneuter-advocaten als Ties Prakken, die zeggen te genieten van politieke strafzaken, geven niet thuis als het om échte politieke strafzaken gaat, strafzaken waarbij levens op het spel staan van mensen die hun eerlijke mening verkondigen.
Nooit zal je bij dit soort linksmenschen een felle blik in hun ogen zien als het om helden als Rafiq gaat; hun 'plezier in strafzaken' beperkt zich tot hun eigen politieke stinkstraatje. Mijn walging voor Nederlandse pro-islam-huichelaars wordt door dit soort vreselijke moorden alleen maar groter.
De wereld wordt steeds meer gegijzeld door de een religie die zo gewelddadig en achterlijk is, dat een fictieve, objectieve waarnemer vanaf een andere planeet, dit allemaal met de mond wijd open van verbazing en ontzetting zou aanschouwen.

Beoordeel deze reactie 1 2 3 4 5

  gebruiker offline
op: Do 24 of Nov, 2011 UTC [17:02] score: 0.00
Re: koran beantwoorden


Jippie !

Eppo is back !

biggrin

Kluk  gebruiker offline
op: Do 07 of Jan, 2010 UTC [11:07] score: 0.00


Eppo
posts:1135
3 sterren
Re: koran beantwoorden


Deze week in de aanbieding bij de AH met je Bonuskaart.

Naast het toiletpapier en onder de bijbels, mocht je hem zoeken.


  gebruiker offline
op: Do 07 of Jan, 2010 UTC [10:48] score: 0.00


HV
posts:409
3 sterren
Re: koran beantwoorden


Dat is zeker waar Aart64. Maar ik wil nou eenmaal niet discussiëren over een boek, terwijl het eigenlijk over het gedrag van enkele mensen gaat.

  gebruiker offline
op: Wo 06 of Jan, 2010 UTC [19:14] score: 0.00


Aart64
posts:507
3 sterren
Re: Re: koran beantwoorden


@HV:
> Je moest een weten wat er allemaal in de bijbel staat of in welk boek dan ook. Gelukkig gaat het om mensen, niet om boeken. Boeken zijn er alleen maar om ideeën van mensen uit te leggen of te te rechtvaardigen. Maakt niet uit wat je zeggen wilt, er is altijd wel een boek te vinden of te schrijven....

Dat is nu juist het probleem met de Koran. Die is volgens de moslims niet door mensen geschreven (zoals de Bijbel), maar door Allah himself.

  gebruiker offline
op: Ma 04 of Jan, 2010 UTC [20:11] score: 0.00


Rufus
posts:70
3 sterren
Re: koran beantwoorden


@Tibi
Je vroeg wat de bron is van het verhaal over de moord op de twee dichters. Dat staat niet in de Koran, maar in de Hadith (de in grote verzamelingen vastgelegde, islamitische overleveringen over het doen en laten en de uitspraken van de profeet).

"2. Maart 624: Oeqba bin Aboe Moeait

Eenzelfde verhaal als dat van al-Nadr kan worden verteld over Oeqba. Ook hij irriteerde en bespotte Mohammed in Mekka en schreef laatdunkende verzen over hem. Ook hij werd gevangen genomen tijdens de slag van Badr en Mohammed gaf opdracht hem te executeren. “Maar wie zal voor mijn kinderen zorgen, O Mohammed?” schreeuwde Oeqba angstig uit. “De hel,” antwoordde de profeet koud. Daarna doorsneed het zwaard van één van zijn aanhangers de hals van Oeqba.

Bron: Boechari, vol. 4, no. 2934; Moeslim, vol. 3, no’s. 4422, 4424; Ibn Ishaq, blz. 308/458. Boechari en Moeslim zijn betrouwbare verzamelaars en redacteurs van de hadith (woorden en daden van Mohammed buiten de koran). Deze drie passages van de hadith schilderen Mohammed af die Allah vroeg om wraak op deze dichter.

3. Maart 624: Asma bint Marwan

Asma was een dichteres die tot een heidense stam in Medina behoorde en wiens echtgenoot Jazid b. Zaid was. Zij stelde een gedicht samen waarin zij de heidenen in Medina ervan beschuldigende dat zij naar een vreemdeling (Mohammed) luisterden en dat zij geen initiatief namen om hem bij verrassing aan te vallen. Toen de door Allah-geïnspireerde profeet hoorde wat zij had gezegd, vroeg hij: “Wie zal mij bevrijden van Marwans dochter?” Een stamlid van haar echtgenoot meldde zich en sloop die nacht in haar huis. Zij had vijf kinderen en de jongste sliep aan haar borst. De moordenaar verwijderde het kind voorzichtig, trok zijn zwaard, dreef het in haar en doodde haar in haar slaap.

De volgende ochtend daagde de moordenaar iedereen uit om wraak te nemen. Niemand nam zijn uitdaging aan, zelfs niet haar echtgenoot. De islam werd machtig in zijn stam. Eerder hadden sommige leden hun bekering geheim gehouden maar zij beleden de islam nu openlijk, “omdat zij de macht van de islam zagen,” denkt Ibn Ishaq.

Bron : Ibn Ishaaq, blz. 675-76/995-96."
 

  gebruiker offline
op: Ma 04 of Jan, 2010 UTC [19:50] score: 0.00
tibi

tibi
posts:4599
4 sterren
Re: koran beantwoorden


zoals dingetje inmiddels begrepen heeft heb ik dit topic aangemaakt zodat we in andere discussies het er niet over hoeven te hebben.

zo kan xlammers hier haar verhaal kwijt en kunnen we in de discussie over weesp gewoon over weesp praten.

  gebruiker offline
op: Ma 04 of Jan, 2010 UTC [08:20] score: 0.00


HV
posts:409
3 sterren
Re: koran beantwoorden


Je moest een weten wat er allemaal in de bijbel staat of in welk boek dan ook. Gelukkig gaat het om mensen, niet om boeken. Boeken zijn er alleen maar om ideeën van mensen uit te leggen of te te rechtvaardigen. Maakt niet uit wat je zeggen wilt, er is altijd wel een boek te vinden of te schrijven....

  gebruiker offline
op: Zo 03 of Jan, 2010 UTC [20:52] score: 0.00
Steven

Steven
posts:4653
5 sterren
Re: koran beantwoorden


Wat doen we nu weer dan? Moeten we nu een discussie voeren over de letterlijke betekenis van een eeuwenoud boek? Voor ieder standpunt valt daar wel iets in te vinden.

  gebruiker offline
op: Zo 03 of Jan, 2010 UTC [20:14] score: 0.00


dingetje
posts:338
3 sterren
Re: koran beantwoorden


Ok , ik doelde dus op bijv de discussie over Ijburgers naar weesp en ik zie net dat je daarom deze link hebt aangemaakt.

  gebruiker offline
op: Zo 03 of Jan, 2010 UTC [19:39] score: 0.00


dingetje
posts:338
3 sterren
Re: koran beantwoorden


Waarom ga je m niet lezen?
ipv een topic erover openen met een open deur voor de posters die toch al ongeveer elk onderwerp op dit forum naar de Islam en moslims draaien?
Je bedoelt het vast goed Tibi maar heb jezelf niet door hoe je eigen forum veranderd is?

  gebruiker offline
op: Zo 03 of Jan, 2010 UTC [19:36] score: 0.00


maroc
posts:306
3 sterren
Re: koran beantwoorden


o.a. dat het vermoorden van mensen niet is toegestaan. Er zijn natuurlijk mensen die het interpreteren zoals het het hun uitkomt, zoals Al quaida, Taliban en xlammer.

  gebruiker offline
op: Zo 03 of Jan, 2010 UTC [18:54] score: 0.00

Pagina: 1/1
0 Opmerkingen onder uw huidige drempelwaarde
Toon bijdragen:
 
Aanmelden
[ registreren | Ik ben mijn wachtwoord vergeten ]
Aanmelden
284 online gebruikers

TiBiT

De Brug
reklame
Bovenstaande blokjes zijn reklame. Lees hier meer over reklame.
Nedstat Basic - Free web site statistics Greenhost webhosting
rss Wiki rss Blogs rss Nieuws rss Foto's rss Bestandgalerijen rss Forums rss Landkaarten
[ Uitvoertijd: 0.32 sec ]   [ Geheugengebruik: 1.18MB ]   [ 297 database vragen gebruikt ]   [ GZIP Disabled ]   [ Serverbelasting: ]