Welkom op IJburg; Welkom op De IJbrug, de website voor en door IJburgers.
Nieuws Fora Wat is Waar? Werkgroepen Projecten Verenigingen Bewoners - Kaart Links Help
Zoeken
in:
Zoek een woning op IJburg
Forum: Kroeg

Forums->Kroeg->Kredietcrisis
[]Tinus
posts:232
3 sterren
Kredietcrisis


Zijn er mensen die momenteel bezig zijn (of overwegen) een nieuwbouwhuis aan te schaffen maar die de vraagprijs, die misschien een paar maanden geleden nog "marktconform" was, inmiddels te hoog vinden (gemiddelde prijsdaling van 10% in A'dam, met de mogelijkheid tot verdere daling)?

Zijn jullie een onderhandeling met de verkoper aangegaan, en wat zijn hiermee de ervaringen?

  gebruiker offline
op: Wo 14 of Jan, 2009 UTC [07:41] score: 0.00 gelezen: 153993


Titel
SnelKoppelingen wiki link underline title bar tagline table new table rss feed italic afbeelding hr heading1 externe koppeling dynamic variable dynamic content colored text center text box vet speciale tekens
Smileys
grote grijns verward interessante huilt eek kwaadaardig uitdrukking fronsen idee lol kwaad mr groen neutraal vraag razz aangelopen roltogen droevig lacht verrast ziekelijk knipoog pijl
Opmerking

Vergroot hoogte vak Verklein hoogte vak
Willekeurige afbeelding
Bijdrage

Opmerkingen toevoegen:

Gebruik [http://www.foo.com] of [http://www.foo.com|description] voor koppelingen
HTML-labels zijn niet toegestaan in opmerkingenOpmerkingen Sorteren Drempelwaarde Zoeken  Top
auteur bericht


Eppo
posts:1135
3 sterren
Re: Kredietcrisis beantwoorden


Wauw Kees!!!
Je eerste bijdrage (op: Ma 04 of May, 2009 13:42) zonder het woord AUTO!!!
Goed man. Kreeg je het uit je vingers??


  gebruiker offline
op: Di 05 of May, 2009 UTC [05:20] score: 0.00


wim1111
posts:201
3 sterren
Re: Re: Kredietcrisis beantwoorden


@Kees:
Het financieel helpen van huizenkopers die door de crisis in problemen komen is in mijn ogen eveneeens een voorbeeld van acties om de economie te redden of te steunen. Als je dat een voorbeeld noemt van 'pamperen en verzorgen' kun je dat van elke overheidsuitgave wel zeggen.


Volgens mij moeten we een onderscheid maken tussen wat op micro- en macroniveau gebeurt. Het steunen van de economie door de banken met belastinggeld te redden heeft als primair doel deze banken, die vitaal worden geacht om de economie laten draaien, overeind te houden, noodzakelijk kwaad. Van der Laan's plannetje met de huizenbezitter heeft als primair doel de huizenbezitter overeind te houden. Als deze zijn huis gedwongen zou moeten verkopen en zijn verlies nemen door elders goedkoper te gaan huren, en daarna keihard werken om het verlies te compenseren, een ondenkbaar scenario voor een PvdA-er, zou de economie daar niet onder lijden, integendeel. Nu kost het de gemeenschap geld door onkosten aan overhead en door gedaalde huizenprijzen. Vergelijkbaar is die actie waarbij ijslandbankspaarders met 100000 of meer op de bank, terwijl bekend is dat 40000 de gegarandeerde limiet is, zonodig door Bos gered moesten worden. Ook goed voor de economie? Lekker signaal gaat daarvan uit naar mensen die wel hun vermogen gespreid hebben. Die draaien evengoed mede op voor de kosten om de roekelozen te redden. Ik noem dat pamperen en verzorgen, en onderscheid dat van het redden van banken of een industrie.

  gebruiker offline
op: Ma 04 of May, 2009 UTC [13:03] score: 0.00
Kees

Kees
posts:2322
4 sterren
Re: Kredietcrisis beantwoorden


@wim1111:
De gevallen die jij noemt zijn voorbeelden van acties om de economie te redden of te steunen.
Het financieel helpen van huizenkopers die door de crisis in problemen komen is in mijn ogen eveneeens een voorbeeld van acties om de economie te redden of te steunen.
Als je dat een voorbeeld noemt van 'pamperen en verzorgen' kun je dat van elke overheidsuitgave wel zeggen.

Eppo, doe maar rustig, 'Wilders zal straks echt met goeie harde maatregelen komen om al dat met name marokkaanse tuig een halt toe te roepen'.
razz

  gebruiker offline
op: Ma 04 of May, 2009 UTC [11:42] score: 0.00


Eppo
posts:1135
3 sterren
Re: Kredietcrisis beantwoorden


Anoniem (Wo 29 of Apr, 2009 18:02 score: 0.00 )

Weet je waarom amerikanen die gewoontes en gebruiken veel beter slikken dan wij hier in Nederland?
Dat is omdat al die groepen buitenlanders die daar wonen als eerste gewoon heel erg dankbaar zijn dat ze in het zgn. beloofde land mogen wonen.
Ze kankeren er niet op. Ze vervloeken het niet. Ze misdragen zich niet.
Niets van dat alles. Ze zijn dankbaar en dragen dat uit.

Stel je die situatie hier eens voor?

Marokkanen die de boel niet terroriseren. Marokkanen die gewoon als dat van ze gevraagd wordt door een werkgever die zure lap afdoen om hun dienst te draaien op het werk zonder enig mopperen en hem daarna als ze weer naar huis gaan weer omslaan. Marokkanen die hun kinderen actief opvoeden in plaats van dat ze het zelf maar wat uit moeten zoeken bij voorkeur tot 'savonds laat op straat. Marokkanen die geen islamitisch onderwijs willen, of erger nog hun kinderen 8 jaar lang juist weer naar Marokko sturen voor de basisschool omdat ie daar beter is (huh??) maar die juist jun kinderen bij de jouwe en de mijne op school stoppen omdat ze ook inzien dat die koters hier geboren zijn en juist hier de beste kansen hebben op een goede opleiding. Marokkanen die omdat ze weten dat er aversie heerst jegens schotels proberen op andere manier hun informatiebronnen te bereiken. Marokkanen die gewoon opstaan voor de rechter omdat we dat hier zo hebben afgesproken. Marokkanen die niet etc.. etc... etc...
Geloof me, dan zouden wij het hier ook allemaal prima vinden hoor.
Maar nu dus niet meer!
Ze gaan te ver. Ze willen te veel zonder zelf een bijdrage te leveren.
En dat moeten we met zijn allen gewoon niet willen.
Genoeg is genoeg. Ik zeg het je!!
Nu moeten zij maar eens laten zien wat ze echt willen!
Willen ze meedoen en voor vol aangezien worden? Zijn ze dat stigma van paria beu??
Dan zullen zij, en zeker niet wij moeten veranderen.
Nu is de tijd daar om een keuze te maken.
Onze groep? En dus meedoen onder voorwaarde van een aantal concesies en dan wel gewoon voor vol aangezien worden en met rust gelaten worden,
Of blijf je ageren? Dan haak je dus definitief af en mis je de boot. En met jou ook je kinderen en hun kinderen.
Het verhaal is niet zo moeilijk hoor.
Heb je het amerikaanse model voor ogen dan moet je bij jezelf beginnen.
  gebruiker offline
op: Ma 04 of May, 2009 UTC [11:17] score: 0.00
Edje

Edje
posts:2175
3 sterren
Re: Kredietcrisis beantwoorden


Ander puntje. Is iemand de schotel opgevallen bij Blok 17 op de kruizing Ijburglaan/ (ik dacht) Diemerparklaan?
Dat noem ik nu een nette schotel die niet opvalt/afsteekt tegen het gebouw. Dat ziet er stukken beter uit.

  gebruiker offline
op: Vr 01 of May, 2009 UTC [21:07] score: 0.00


ijtje
posts:16
2 sterren
Re: Kredietcrisis beantwoorden


wbt de schotels: als ik satelliet ontvangst zou willen, zou ik toch ook wel een schotel op mijn dak zetten. Ik stoor me ook niet aan schoteltjes van anderen. Vaak zijn die schoteltjes ook nog eens gemonteerd op gebouwen die sowieso al niet mooi zijn, zoals blok 19.
Ikzelf kom ook uit sociale woningbouw en woon nu in een prachtig koophuis aan het water. In mijn sociale huurwoning heb ik last gehad van twee autochtonen: een man die de hele dag zijn grote honden op het balkon liet blaffen en een vrouw die iedere dag een emmer brood op straat gooide, waardoor het stikte van de duiven. O ja, en ik ben ook nog twee keer bedreigd (in 15 jaar), door allochtonen, op straat.
Ik vindt het water en groen prachtig op IJburg. Elke ochtend en avond kan ik eten aan een brede gracht. Ik fiets naar de Bijlmer voor werk en dat is ook een schitterende tocht. Ik ben dus blij dat ik weg ben uit de 'sociale val' waarin het makkelijk blijven zitten is.
Verder ben ook ik van mening dat er politiek gezien veel moet veranderen, zeker in Amsterdam. De sociale huurwoningen, uitkeringen, subsidies zijn het brood dat de machthebbers uitdelen en waardoor ze in het zadel blijven. Het gaat er niet echt meer om wat goed voor mensen is en wat rechtvaardig is.
Ik hoop ook dat er niet een diepere kloof tussen allo- en autochtonen ontstaat. Verreweg de meeste mensen zien de goede dingen in NL en op IJburg en hebben hetzelfde belang. Het gaat er alleen maar om de uitwassen van welke kant dan ook eens echt aan te pakken.


  gebruiker offline
op: Vr 01 of May, 2009 UTC [16:39] score: 0.00


wim1111
posts:201
3 sterren
Re: Re: Kredietcrisis beantwoorden


> Kees:
> wim1111:
Volgende stunt van de uitkeringspartij indachtig het belonen onverantwoordelijk gedrag: Van der Laan wil huizenkopers die door de crisis in problemen komen (hoezo eigen schuld) financieel helpen.
'Uitkeringspartij'? Welke bedoel je wim1111?
>
> Het kabinet (CDA, PvdA, CU) heeft eind vorig jaar een paar banken en verzekeringsmaatschappijen financieel gesteund.
> Daarna kwam de auto-industrie om steun vragen.
> In de pijplijn zit een plan om automobilisten een subsidie te geven als ze hun oude auto inleveren en een nieuwe kopen.
> Inmiddels is/wordt de vliegtax afgeschaft zodat mensen meer gaan vliegen.
>
> Dit zijn allemaal voorbeelden van belonen van onverantwoordelijk gedrag.
> De banken en verzekeringsmaatschappijen hadden toch zelf ook kunnen bedenken dat ze onverantwoordelijk bezig waren met hun financiƫle producten en bonussen?
> De bestuurders in de auto-branche hadden toch eerder zelf kunnen beseffen dat ze te veel auto's produceerden die niet verkocht zouden worden?
> Automobilisten zijn toch niet zo zielig dat ze alleen met subsidie van de overheid een nieuwe auto kunnen kopen?
> Mensen die zich kunnen veroorloven om te vliegen, kunnen de vliegtax toch best zelf opbrengen?
>
> Kortom, het zijn niet alleen huizenkopers die door dit kabinet financieel gesteund worden.
>

Ik bedoel de Pvda Kees, en ben het met je betoog eens, CU en CDA kunnen er ook wat van. De gevallen die jij noemt zijn voorbeelden van acties om de economie te redden of te steunen. In de geest van dit topic doel ik meer op het sociale effect dat dit type beleid heeft op de samenleving. Het pamperen en verzorgen, voorkeursbeleid, opdringen als goede buren naast elkaar te wonen, wie wordt daar beter van?

  gebruiker offline
op: Vr 01 of May, 2009 UTC [09:05] score: 0.00


Aart64
posts:507
3 sterren
Re: Re: Kredietcrisis beantwoorden


Jammer dat je de boodschap niet hebt begrepen. Zelfs jij niet. En dat autohtonen ook verkeerde dingen doen, tja, volgens mij had ik al een rekenkundig lesje gegeven over gemiddelden per bevolkingsgroep. Daar zitten de autochtonen dus ook bij (anders kun je niet beter of slechter dan de gemiddelde Nederlander presteren). Maar goed, dat gaat je pet allemaal te boven, want je zit gevangen in je eigen vicieuze cirkel. Er valt dus uiteindelijk niet me je te praten. En ik ben niet van plan te gaan schelden. Dat laat ik aan jou over.

> maroc:
> Aart, je mag van mij denken en doen wat je wilt maa bemoei je dan ook niet met welke zenders ik wel of niet zou moeten kijken. Je zegt dat het niet over mij persoonlijk gaat maar spreekt mij wel aan. Ik heb niks met die voorbeelden die jij noemt en ik ben daar geen uitzondering. Er zijn ook zat autochtonen die verkeerd bezig zijn en waar jij waarschijnlijk ook niks mee te maken heb.
>
> Ik heb hieronder al geschreven dat ik met plezier leef hier en dat er een aantal eikels in de omgeving lopen daar laat ik de pret niet door bederven.
>
> Overigens lijkt het er op dat jij het vreselijk vind hier, daar zijn er meerdere van hier overigens. Waarom gaan jullie niet weg als je zoveel te klagen hebt. Er zijn zat plaatsen waar nooit een allochtoon komt.
>
> En ja, zolang er racistisch tuig rondloopt zal het van me horen ook. Dat je lelijk bent kan ik niks doen, daar moet je maar bij een ander over klagen.
>
>

  gebruiker offline
op: Do 30 of Apr, 2009 UTC [22:06] score: 0.00


maroc
posts:306
3 sterren
Re: Kredietcrisis beantwoorden


Aart, je mag van mij denken en doen wat je wilt maa bemoei je dan ook niet met welke zenders ik wel of niet zou moeten kijken. Je zegt dat het niet over mij persoonlijk gaat maar spreekt mij wel aan. Ik heb niks met die voorbeelden die jij noemt en ik ben daar geen uitzondering. Er zijn ook zat autochtonen die verkeerd bezig zijn en waar jij waarschijnlijk ook niks mee te maken heb.

Ik heb hieronder al geschreven dat ik met plezier leef hier en dat er een aantal eikels in de omgeving lopen daar laat ik de pret niet door bederven.

Overigens lijkt het er op dat jij het vreselijk vind hier, daar zijn er meerdere van hier overigens. Waarom gaan jullie niet weg als je zoveel te klagen hebt. Er zijn zat plaatsen waar nooit een allochtoon komt.

En ja, zolang er racistisch tuig rondloopt zal het van me horen ook. Dat je lelijk bent kan ik niks doen, daar moet je maar bij een ander over klagen.  gebruiker offline
op: Do 30 of Apr, 2009 UTC [16:44] score: 0.00


Aart64
posts:507
3 sterren
Re: Re: Kredietcrisis beantwoorden


Maroc,

Hou nou toch eens op met dat eeuwige stokpaardje van racisme. Je kleur en je afkomst zal mij een biet zijn. Maar als immigranten hier met denkbeelden komen, waar wij eindelijk na eeuwen van zijn verlost, dan heb ik er wel flink de pest in. ALS mensen niet meer voor hun mening durven uitkomen, als je niets mag zeggen over de Islam, als je als homo niet meer hand in hand over straat durft, als autochtone vrouwen voor hoer worden uitgemaakt (die met graagte door buitenlandse JONGENS worden geneukt, overigens. Ja de jongens zorgen goed voor zich zelf, als ze maar een maagd trouwen.), hoofddoekjes in publieke functies (ik zet in een publieke functie toch ook geen pet op met: IK GELOOF NIET), bevolkingsgroepen die zich om het minste of geringste 'gekwetst' voelen en ga zo maar door, DAN heeft dat geen ene moer met discriminatie van mijn kant te maken (eerder andersom, lijkt mij). Ik weiger gewoon om nog langer tolerant te zijn voor de intoleranten. Dat hebben we lang genoeg gedaan en nu zitten we met de gebakken peren. Even voor de duidelijkheid : ik heb het niet over jou persoonlijk, maroc (of is het Marco?) en ook niet over die vele goede immigranten die er wat van proberen te maken en die met bovenstaande opsomming ook niets hebben. Maarik heb het wel over een merkbaar effect in de samenleving.

En als ik onlangs weer zie dat in Pakistan waar de Sharia in een bepaald deel is ingevoerd er een meisje van 13 tot de dood wordt gestenigd, omdat ze door vier mannen is verkracht en dus sex heeft gehad voor het huwelijk........... en ik zie in dit land mensen met opvattingen die in die buurt komen, dan heb ik enige vrees, maroc. Vrees voor de toekomst. En dat begrijp jij niet, dus blijf je maar dingen roepen als 'racistisch tuig' en 'Aart met zijn lelijke vriendjes' en 'racistische propaganda op de Nederlandse zenders'. Wat moet het hier toch vreselijk zijn voor je. Ik zou zeggen: probeer het eens in een Islamitisch land. Ben benieuwd of je daar ook zo voor je rechten mag opkomen.

> maroc:
>
Eigenlijk wilde ik deze discussie aan me voorbij laten gaan maar kan het toch niet laten.... Ik ben van mening, dat een schotel aan de gevel niet zomaar een onschuldig iets is zo van "ik-kijk-naar-wat-ik-wil" wat sommige mensen hier vinden. Ik vind een schotel een symbool voor het niet willen integreren van onze allochtone medelanders. Aart heeft hieronder gelijk als hij zegt dat niet westerse allochtonen (ik durf er eigenlijk wel Marokkaanse medelanders van te maken), meer dan andere Nederlanders gebruik maken van sociale voorzieningen, en minder dan andere Nederlanders bijdragen aan de kosten die deze sociale voorzieningen met zich mee brengen. Dit zijn gewoon feiten Maroc, de uitzonderingen zoals jijzelf blijkbaar, daargelaten. Allochtonen die in hun mooie (door de staat betaalde) sociale huurwoning met uitzicht op ons nieuwe Haventje hun kinderen alleen maar zenders als Al Jazeera laten kijken, waar veel intolerantie tegenover Westerlingen wordt verspreid, die mensen... hoe kunnen ze zichzelf nog in de spiegel aankijken elke morgen? Wel de lusten van ons land willen, maar niet de "lasten"? Integreer voldoende (men hoeft heus geen aardappels te eten maar gewoon de beginselen van deze maatschappij) of anders gewoon vertrekken naar land van herkomst!

>
> 1- het zijn niet alleen marokkanen die een schotel hebben
> 2 - het zijn niet alleen allochtonen die in een huurhuis wonen, er zijn zelfs meer autochtonen die in een huurhuis wonen.
> 3- Jouw huis wordt ook gesubsidieerd
> 4 - Hoe weet jij dat deze mensen alleen naar Al Jazeera kijken? en hoe weet jij dat hun kinderen hiernaar kijken? Als dat zo is is dat hun goed recht. Liever dat dan racistisch propaganda op de nederlandstalige zenders.
> 5- Misschien moet jij maar beter integreren want het zijn niet alleen autochtonen die aardappels eten.
> 6- Dus als je mijn schotel niet wilt zien mag je vertrekken naar stad/wijk van herkomst.

  gebruiker offline
op: Do 30 of Apr, 2009 UTC [14:53] score: 0.00
Kees

Kees
posts:2322
4 sterren
Re: Kredietcrisis beantwoorden


wim1111:
Volgende stunt van de uitkeringspartij indachtig het belonen onverantwoordelijk gedrag: Van der Laan wil huizenkopers die door de crisis in problemen komen (hoezo eigen schuld) financieel helpen.
'Uitkeringspartij'? Welke bedoel je wim1111?

Het kabinet (CDA, PvdA, CU) heeft eind vorig jaar een paar banken en verzekeringsmaatschappijen financieel gesteund.
Daarna kwam de auto-industrie om steun vragen.
In de pijplijn zit een plan om automobilisten een subsidie te geven als ze hun oude auto inleveren en een nieuwe kopen.
Inmiddels is/wordt de vliegtax afgeschaft zodat mensen meer gaan vliegen.

Dit zijn allemaal voorbeelden van belonen van onverantwoordelijk gedrag.
De banken en verzekeringsmaatschappijen hadden toch zelf ook kunnen bedenken dat ze onverantwoordelijk bezig waren met hun financiƫle producten en bonussen?
De bestuurders in de auto-branche hadden toch eerder zelf kunnen beseffen dat ze te veel auto's produceerden die niet verkocht zouden worden?
Automobilisten zijn toch niet zo zielig dat ze alleen met subsidie van de overheid een nieuwe auto kunnen kopen?
Mensen die zich kunnen veroorloven om te vliegen, kunnen de vliegtax toch best zelf opbrengen?

Kortom, het zijn niet alleen huizenkopers die door dit kabinet financieel gesteund worden.


  gebruiker offline
op: Wo 29 of Apr, 2009 UTC [19:36] score: 0.00
Re: Re: Kredietcrisis beantwoorden


> bugaboo:
> Wat een zielepoten wonen er toch eigenlijk op IJburg.
>
> Op de top van de markt een veel te duur huis kopen en dan
> je stommiteit op huurders afgeven, want door schotels zakken de huizen in waarde.
>
> Huurders zijn top, niks krediet crisis, te hoge prijzen, te veel aanbod.
>
> Je was stom als je huurde ha ha ha ha ha ha ha ha
> lekker op de blaren zitten
>
> een jaartje of tien ha ha ha ha
>
> je blijkt nog dommer als je huis heb gekocht die raak je nu aan de straatstenen
> niet kwijt.
>
>
Ach, zolang je je baan niet kwijtraakt, of hoeft te verhuizen, of je hypotheekrente verdubbeld, kun je gewoon blijven wonen waar je woont: dak boven je hoofd, geen probleem toch? Het probleem is voor diegenen die het huis als speculatie-object zagen en bang zijn veel waarde te verliezen. Maar aangezien er in Nederland stelselmatig weinig woningen gebouwd worden, blijft krapte aanwezig, en de prijzen op een redelijk stabiel niveau.

  gebruiker offline
op: Wo 29 of Apr, 2009 UTC [18:58] score: 0.00


bugaboo
posts:97
3 sterren
Re: Kredietcrisis beantwoorden


Wat een zielepoten wonen er toch eigenlijk op IJburg.  gebruiker offline
op: Wo 29 of Apr, 2009 UTC [18:45] score: 0.00


Karim
posts:2251
3 sterren
Re: Kredietcrisis beantwoorden


ja, laatste anoniem: ik ben het volledig met je ineens: de oprukking van het islamfacisme.


  gebruiker offline
op: Wo 29 of Apr, 2009 UTC [16:56] score: 0.00
Re: Re: Kredietcrisis beantwoorden


Karim:
Maar dankzij hardwerkende, intregerende buitenlanders die er trots op zijn zo gauw mogelijk hun nieuwe taal te leren en zich aan te passen aan de gewoontes van hun nieuwe thuisland.
Maar in Amerika is het ook gebruikelijk dat de buitelanders gewoontes en gebruiken meenemen, behouden en zelfs delen met de bevolking. De Amerikanen staan daar een stuk meer open voor dat veel nederlanders. Zo wordt het van oorsprong Ierse feest St. Patrick's Day door heel Amerika gevierd.

Zodra er in Nederland iemand durft te beweren dat het Suikerfeest misschien wel een officiele feestdag in Nederland zou kunnen worden staat het halve land op zijn achterste benen. Zeker als er gesteld wordt dat dit ten koste zou moeten gaan van Pinksteren of Hemelvaart.

Het wordt direct als een verlies van Nederlandse tradities gezien ipv een verrijking. Het is jammer dat een steeds groter deel van Nederland zich angstig en gesloten opstelt tov andere culturen. Ik ben ondertussen banger voor de mogelijkheid dat een fascistische partij veel te groot gaat worden, dan welke groep hangjongeren dan ook.


  gebruiker offline
op: Wo 29 of Apr, 2009 UTC [16:02] score: 0.00
Re: Re: Kredietcrisis beantwoorden


xandra:
Het heeft niets maar dan ook niets te maken met wit-zwart, maar alles met leefstijl
Ah het maakt niet uit wat je kleur en achtergrond is, zolang je maar een blanke en westerse leefstijl hebt.

  gebruiker offline
op: Wo 29 of Apr, 2009 UTC [16:02] score: 0.00


wim1111
posts:201
3 sterren
Re: Re: Kredietcrisis beantwoorden


".......Allochtonen die in hun mooie (door de staat betaalde) sociale huurwoning met uitzicht op ons nieuwe Haventje.........."

De PvdA die mengt, subsidieert, vrije schoolkeuze aan banden legt.... Indirecte haatzaaierij, subtieler dan Wilders.

Volgende stunt van de uitkeringspartij indachtig het belonen onverantwoordelijk gedrag: Van der Laan wil huizenkopers die door de crisis in problemen komen (hoezo eigen schuld) financieel helpen. Corporaties moeten de woningen kopen, voor minder geld terugverhuren, en als het weer beter gaat terugverkopen. Anders is het zo zielig voor die hebzuchtige mensen die boven hun vermogen hebben gekocht, die kunnen daar niets aan doen.
 
  gebruiker offline
op: Wo 29 of Apr, 2009 UTC [08:32] score: 0.00
xandra

xandra
posts:1417
3 sterren
Re: Kredietcrisis beantwoorden


Het heeft niets maar dan ook niets te maken met wit-zwart, maar alles met leefstijl ... Dat nu toevallig arm een kleurtje heeft in deze tijd. Vroeger had arm ook een kleurtje, namelijk wit. Houd toch eens op met dat gezever over wit en zwart!smile

  gebruiker offline
op: Di 28 of Apr, 2009 UTC [19:22] score: 0.00


maroc
posts:306
3 sterren
Re: Kredietcrisis beantwoorden


Daar sla je de spreekwoordelijke spijker op zijn kop: allemaal eigen wijken. Blijkbaar werkt dat toch beter dan dat we elkaar gedwongen leuk moeten vinden. Dat heeft niets te maken met ras, maar alles met een gemeenschappelijke culturele achtergrond te maken. Ik stoor me aan schotels en jij vindt de geur van boerenkool wellicht vreselijk. Eigen wijken, mmhh klinkt niet verkeerd.


Dat kan, maar niet op IJburg. Dus als je in een 100% blanke wijk wilt wonen dan moet je verhuizen. Niemand dwingt om hier te wonen. Dag dag.

Trouwens, ik kan wel tegen de geur van boerenkool.

  gebruiker offline
op: Di 28 of Apr, 2009 UTC [19:18] score: 0.00


maroc
posts:306
3 sterren
Re: Kredietcrisis beantwoorden


Eigenlijk wilde ik deze discussie aan me voorbij laten gaan maar kan het toch niet laten.... Ik ben van mening, dat een schotel aan de gevel niet zomaar een onschuldig iets is zo van "ik-kijk-naar-wat-ik-wil" wat sommige mensen hier vinden. Ik vind een schotel een symbool voor het niet willen integreren van onze allochtone medelanders. Aart heeft hieronder gelijk als hij zegt dat niet westerse allochtonen (ik durf er eigenlijk wel Marokkaanse medelanders van te maken), meer dan andere Nederlanders gebruik maken van sociale voorzieningen, en minder dan andere Nederlanders bijdragen aan de kosten die deze sociale voorzieningen met zich mee brengen. Dit zijn gewoon feiten Maroc, de uitzonderingen zoals jijzelf blijkbaar, daargelaten. Allochtonen die in hun mooie (door de staat betaalde) sociale huurwoning met uitzicht op ons nieuwe Haventje hun kinderen alleen maar zenders als Al Jazeera laten kijken, waar veel intolerantie tegenover Westerlingen wordt verspreid, die mensen... hoe kunnen ze zichzelf nog in de spiegel aankijken elke morgen? Wel de lusten van ons land willen, maar niet de "lasten"? Integreer voldoende (men hoeft heus geen aardappels te eten maar gewoon de beginselen van deze maatschappij) of anders gewoon vertrekken naar land van herkomst!


1- het zijn niet alleen marokkanen die een schotel hebben
2 - het zijn niet alleen allochtonen die in een huurhuis wonen, er zijn zelfs meer autochtonen die in een huurhuis wonen.
3- Jouw huis wordt ook gesubsidieerd
4 - Hoe weet jij dat deze mensen alleen naar Al Jazeera kijken? en hoe weet jij dat hun kinderen hiernaar kijken? Als dat zo is is dat hun goed recht. Liever dat dan racistisch propaganda op de nederlandstalige zenders.
5- Misschien moet jij maar beter integreren want het zijn niet alleen autochtonen die aardappels eten.
6- Dus als je mijn schotel niet wilt zien mag je vertrekken naar stad/wijk van herkomst.

  gebruiker offline
op: Di 28 of Apr, 2009 UTC [19:16] score: 0.00

Pagina: 1/7  [volg.]
0 Opmerkingen onder uw huidige drempelwaarde
Toon bijdragen:
 
Aanmelden
[ registreren | Ik ben mijn wachtwoord vergeten ]
Aanmelden
241 online gebruikers

TiBiT

De Brug
reklame
Bovenstaande blokjes zijn reklame. Lees hier meer over reklame.
Nedstat Basic - Free web site statistics Greenhost webhosting
rss Wiki rss Blogs rss Nieuws rss Foto's rss Bestandgalerijen rss Forums rss Landkaarten
[ Uitvoertijd: 0.43 sec ]   [ Geheugengebruik: 1.23MB ]   [ 375 database vragen gebruikt ]   [ GZIP Disabled ]   [ Serverbelasting: ]