Welkom op IJburg; Welkom op De IJbrug, de website voor en door IJburgers.
Nieuws Fora Wat is Waar? Werkgroepen Projecten Verenigingen Bewoners - Kaart Links Help
Zoeken
in:
Zoek een woning op IJburg
Forum: Kroeg

Forums->Kroeg->vlees eten deel twee
[]


tibi
tibi
posts:4599
4 sterren
vlees eten deel twee


en hier gaat het verder over vlees

  gebruiker offline
op: Wo 20 of Feb, 2008 UTC [20:33] score: 0.00 gelezen: 67458


Titel
SnelKoppelingen wiki link underline title bar tagline table new table rss feed italic afbeelding hr heading1 externe koppeling dynamic variable dynamic content colored text center text box vet speciale tekens
Smileys
grote grijns verward interessante huilt eek kwaadaardig uitdrukking fronsen idee lol kwaad mr groen neutraal vraag razz aangelopen roltogen droevig lacht verrast ziekelijk knipoog pijl
Opmerking

Vergroot hoogte vak Verklein hoogte vak
Willekeurige afbeelding
Bijdrage

Opmerkingen toevoegen:

Gebruik [http://www.foo.com] of [http://www.foo.com|description] voor koppelingen
HTML-labels zijn niet toegestaan in opmerkingenOpmerkingen Sorteren Drempelwaarde Zoeken  Top
auteur bericht


Karim
posts:2251
3 sterren
Re: vlees eten deel twee beantwoorden


Off-topic:
Ja Tinus, en ik zou jou niet als buurvrouw gehad willen hebben.... anders had je jezelf wel een bijgoocheme genoemd.

  gebruiker offline
op: Do 03 of Apr, 2008 UTC [14:25] score: 0.00


Tinus
posts:232
3 sterren
Re: vlees eten deel twee beantwoorden


Karim, er is een groot verschil tussen het Amsterdam zoals dat er in jouw duistere wereldje uitziet, en het Amsterdam zoals ik het al mijn hele leven ervaar, als geboren en getogen bewoner. Ik beken wel schuld als je me zou verwijten elitair te zijn. Ik ben bovengemiddeld opgeleid, dat is waar. Mea Culpa (sorry)!

Maar wat kun ik anders verwachten van iemand wiens oma iedereen buiten Amsterdam een boer noemde (of was het "provinciaal"- zal wel niet waarschijnlijk te veel lettergrepen voor het arme mens). Of iemand die Blijburg nep vind, omdat er nog nooit een orgel met Amsterdamse smartlappen heeft gestaan. (In het zand, haha!)

Je bent me er eentje! Ik heb er plezier in om door IJburg te wandelen en me af te vragen: is dat Karim die daar loopt. Geeft toch weer een extra dimensie! Ik zou wel schrikken als je mijn buurman zou blijken te zijn.
wink

  gebruiker offline
op: Di 01 of Apr, 2008 UTC [11:15] score: 0.00


Karim
posts:2251
3 sterren
Re: vlees eten deel twee beantwoorden


Ja, Tinus, heel leuk die van Paul Haenen....heeft ie jou als "voorbeeld" genomen ?
Beetje elitair he? Dat noemen wij in Amsterdam: "van die nagemaakten"...
Prettige dag!

  gebruiker offline
op: Di 01 of Apr, 2008 UTC [10:38] score: 0.00


Tinus
posts:232
3 sterren
Re: vlees eten deel twee beantwoorden


Karim, zelfkennis heb ik zeker, en ook van de simpele en zeikerige denkbeelden van de vele mensen met het kleine denkwereldje waar jijzelf ook van getuigt. Mensen dus, die meer waarde hechten aan het hebben van meningen (over anderen), dan aan het hebben van kennis en (zelf)relativerend vermogen.

Trouwens, ik heb een hele leuke kijktip voor zuurpruimen als jij, maar zeker ook over hen die zich door jou beledigd voelen.....

biggrin

Klik hier (cache)


  gebruiker offline
op: Di 01 of Apr, 2008 UTC [08:01] score: 0.00


Karim
posts:2251
3 sterren
Re: vlees eten deel twee beantwoorden


Goh, Tinus wat een zelfkennis heb je. Jouw antwoord en je asem ruiken al net zo zuur als die krant zelve.


  gebruiker offline
op: Ma 31 of Mar, 2008 UTC [17:28] score: 0.00


Tinus
posts:232
3 sterren
Re: vlees eten deel twee beantwoorden


Nee Karim, de Azijnbode schrijft niets over rituele slachtngen en alle andere barbaarse eigenschappen van onze nieuwe mede-nederlanders. Deze krant, en de gehele linkse kerk, bedrijven oude politiek onder een verstikkende deken van multiculturalisme, daarmee bijdragend aan een sfeer van destructieve zelfrelativering en de-facto uitlevering aan de hordes die aan onze oost-en zuidgrenzen staan te trappelen om ons land op te nemen in een groot islamitisch rijk.

Ik dacht, ik beantwoord je retorische vraag maar even met wat meer van die demagogische onderbuiktermen waarvan je je graag bedient.......

Kan dit forum svp verschoond blijven van dit soort geneuzel, daar zijn toch genoeg andere plekken voor?!

Bedankt

  gebruiker offline
op: Ma 31 of Mar, 2008 UTC [13:01] score: 0.00


Karim
posts:2251
3 sterren
Re: vlees eten deel twee beantwoorden


Ja Jaap: de dieren worden dus heel vriendelijk en efficient gedood.
Hulde aan deze bedrijfstak ! Die de nederlandse staat miljoenen oplevert. Dus ook voor jou.
Misschien dat je je meer druk moet maken om het rituele slachten van onze nieuwe mede-nederlanders. Schrijft de Azijnbode daar ook wel eens over?

  gebruiker offline
op: Ma 31 of Mar, 2008 UTC [11:53] score: 0.00
Jaap

Jaap
posts:805
3 sterren
Re: vlees eten deel twee beantwoorden


De Volkskrant, REPORTAGE, Van onze verslaggever Peter de Graaf
gepubliceerd op 31 maart 2008 02:46, bijgewerkt op 02:46

BOXTEL - Bij varkensslachterij VION worden per uur 1.300 varkens gedood. Het is een geoliede operatie.

Voor teerbesnaarde dierenvrienden moet het de hel op aarde zijn: de varkensslachterij van VION in Boxtel. Per uur worden hier 1.300 varkens gedood. Per week zijn dat er 55 duizend. Het is de grootste varkensslachterij van Nederland, in een bedrijfstak die hevig in opspraak is. Varkens in Nood en andere dierenbeschermingsorganisaties beschuldigen de slachterijen van allerlei misstanden. ‘Kom eens kijken en oordeel zelf’, zei communicatiedirecteur Marc van der Lee van VION.

En daar lopen we dan tussen duizenden varkens die in groepjes van tien krijsend de gasinstallatie worden ingedreven en er 150 seconden later als plompe zandzakken weer uitvallen om op de lopende band verder te worden verwerkt tot bacon of varkenshaas. Overal plassen bloed op de grond. Langs honderden meters lange lijnen waaraan om de meter een bloedend varken op zijn kop aan de haak hangt.

Met de armen drukken we twee nog warme varkenslijven wat verder uit elkaar om een doorgang te maken. We lopen langs enorme bakken met heet water waar de varkens doorheen drijven, zodat hun huidharen makkelijker loslaten: her en der steken wat poten boven het water uit. Langs enorme branders waar reuzenvlammen de huid dichtschroeien en steriliseren. Langs metershoge snij-installaties die het karkas van kont tot kop doormidden klieven. Langs stoere mannen die de urinebuis of de darmen uit het lijf snijden.

Het is weerzinwekkend, in de zin dat het geen prettig gezicht is. Het is kil en meedogenloos. Maar het is ook efficiënt en geolied, elke handeling op zijn plaats en binnen luttele seconden verricht. Ondanks de bloederigheid zou je de operatie zelfs clean kunnen noemen.

‘Ja, wij doden beesten’, zegt Bert Urlings, directeur kwaliteit. ‘Maar we proberen dat zo netjes mogelijk, met waarborgen voor dierenwelzijn en voedselveiligheid.’

In de stallen waar de levende dieren worden aangevoerd, hangen bordjes ter waarschuwing aan de transporteurs: ‘Gebruik prikstokken niet toegestaan’ en ‘diervriendelijk lossen’. Een dierenarts van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) loopt keurend tussen de dieren door. Enkele kreupele exemplaren en één met een navelbreuk krijgen een groen kruis op de rug en worden in een aparte stal gezet. Aan het eind van de dag worden die nog een keer beoordeeld en, indien goedgekeurd, als laatste op de slachtlijn gezet.

De gezonde varkens, allemaal een half jaar oud, mogen twee uur op adem komen. Ze krijgen een warme nevel over zich heen, wat de rust moet bevorderen. Daarna worden ze door afgebakende paden in groepjes naar de CO2-installatie geleid. Dat is een soort lift waarin de varkens zeven meter naar beneden gaan. Na anderhalve meter krijgen ze minstens 70 procent kooldioxyde toegediend, bij 5 meter of lager 90 procent. ‘Na 15 tot 20 seconden zijn ze al verdoofd’, beweert Urlings. De totale rit in de vergassingsinstallatie duurt twee en een halve minuut.

Daarna maakt een werknemer door elke rechterachterpoot een messnede. Een ander steekt daar een haak doorheen. De verdoofde varkens worden ondersteboven opgetakeld, krijgen een puntig mes door de keel en bloeden in rap tempo dood. ‘Dat is wettelijk voorschrift: ze gaan dood door verbloeden’, aldus Urlings.

Het grove snijwerk is grotendeels geautomatiseerd. De dode varkens passeren hangend verschillende zaag- en snijmachines, die elk op hun eigen wijze het karkas te lijf gaan. Verderop verrichten werknemers het fijnere snijwerk, op ‘het bordes’, een soort perron. Daar staan ook de keuringsassistenten van de KDS (Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector). Aan de ene kant van het bordes keuren twee KDS’ers de passerende karkassen, en vooral de nieren die eruit bungelen. Aan de andere kant worden de maagdarmpakketten gecontroleerd die langs een parallelle lijn worden gevoerd.

‘Vleesproductie is emotie: je bent er voor of je bent er tegen’, zegt de VION-woordvoerder. ‘De meeste consumenten willen liever ook niet weten hoe hun karbonade wordt geproduceerd.’


  gebruiker offline
op: Ma 31 of Mar, 2008 UTC [07:13] score: 0.00


Marc37
posts:47
3 sterren
Re: vlees eten deel twee beantwoorden


Ow... niet gezien... *blond kijk* :-)

  gebruiker offline
op: Wo 12 of Mar, 2008 UTC [11:11] score: 0.00
Jaap

Jaap
posts:805
3 sterren
Re: vlees eten deel twee beantwoorden


Marc37, die koppeling had Tinus ook al gelegd (zie hieronder).
Nee, ik ben niet op de televisie geweest.

  gebruiker offline
op: Wo 12 of Mar, 2008 UTC [10:15] score: 0.00


Marc37
posts:47
3 sterren
Re: vlees eten deel twee beantwoorden


Hey Jaap,

Je bent toch niet rond de 30 en laatst bij Paul de Leeuw in zun programma? wink

  gebruiker offline
op: Di 11 of Mar, 2008 UTC [20:38] score: 0.00
Jaap

Jaap
posts:805
3 sterren
Re: vlees eten deel twee beantwoorden


Eppo, jij bent toch niet iemand die vervelende dingen niet onder ogen wil zien?
Of wel?

Ik kan het niet helpen dat er in de vleesindustrie grove dierenmishandeling plaatsvindt.
En als jij vanaf nu geen ganzelever meer eet, hoef jij je daarvoor ook niet meer medeverantwoordelijk voor te voelen.

  gebruiker offline
op: Di 11 of Mar, 2008 UTC [14:43] score: 0.00


Eppo
posts:1135
3 sterren
Re: vlees eten deel twee beantwoorden


Hè Jaap, flauw hoor, een beetje mijn eetlust zitten vergallen hiero.
Waarom doe je dat nou?

Zo'n lekker ganzelever pateetje op zijn tijd, heeeerlijk gewoon en dan kom jij d'r weer aan met die nare verhalen allemaal.
Nu kijk ik toch elke vrijdag ineens heel anders tegen mijn voorgerechtje aan.
En bedankt!! evil NOT!! evilevil  gebruiker offline
op: Di 11 of Mar, 2008 UTC [08:54] score: 0.00
Jaap

Jaap
posts:805
3 sterren
Re: vlees eten deel twee beantwoorden


Tinus is op zoek naar zo'n gerecht waarvoor ze ganzen een beetje bijvoeden, hoe heet het ook alweer?

Tinus, je bedoelt wellicht foie gras?
Foie gras is de vervette lever van van een gedwangvoederde eend of gans. Dwangvoederen gaat gepaard met veel dierenleed. Via een lange buis in de keel wordt driemaal daags een vette maïspap in de voormaag gepompt. In drie weken tijd ontstaat een zieke lever die is opgezwollen tot tienmaal haar gezonde omvang. Jaarlijks ondergaan 20 miljoen eenden en 5 miljoen ganzen deze marteling met angst, pijn en ernstige ademhalingsproblemen. Veel eenden en ganzen raken gewond aan hals en strot en lopen infecties en botbreuken op. Meer dan eens raakt de slokdarm van het dier geperforeerd door de stalen buis. Bij de slacht blijkt dat 30 tot 70% van de dieren botbreuken, ernstige verwondingen of infecties heeft.

Tinus, dit noem je toch niet meer een 'beetje bijvoeden'?

  gebruiker offline
op: Zo 09 of Mar, 2008 UTC [09:48] score: 0.00


Marc37
posts:47
3 sterren
Re: vlees eten deel twee beantwoorden


Ben ik het wel mee eens..... Zo veel lekkere soorten vis! *jam :-)

  gebruiker offline
op: Do 06 of Mar, 2008 UTC [21:56] score: 0.00
Re: vlees eten deel twee beantwoorden


Wat minder vlees eten zou wat beter zijn. Denk ik.

  gebruiker offline
op: Do 06 of Mar, 2008 UTC [17:06] score: 0.00


Tinus
posts:232
3 sterren
Re: vlees eten deel twee beantwoorden


Doe mij maar kippenvleugels, en wat worst.

Of zo'n gerecht waarvoor ze ganzen een beetje bijvoeden, hoe heet het ook alweer??

  gebruiker offline
op: Do 06 of Mar, 2008 UTC [14:57] score: 0.00


Hartman
posts:79
3 sterren
Re: vlees eten deel twee beantwoorden


(Neemt een bitterbal en loopt de deur uit)

arrow De rest is voor de Vegan Streaker...


  gebruiker offline
op: Do 06 of Mar, 2008 UTC [14:07] score: 0.00
Jaap

Jaap
posts:805
3 sterren
Re: vlees eten deel twee beantwoorden


Hier niet Eppo.

  gebruiker offline
op: Do 06 of Mar, 2008 UTC [14:03] score: 0.00


Eppo
posts:1135
3 sterren
Re: vlees eten deel twee beantwoorden


Dames,
Schaaltje bitterballen van 't huis?


  gebruiker offline
op: Do 06 of Mar, 2008 UTC [13:41] score: 0.00

Pagina: 1/2  [volg.]
0 Opmerkingen onder uw huidige drempelwaarde
Toon bijdragen:
 
Aanmelden
[ registreren | Ik ben mijn wachtwoord vergeten ]
Aanmelden
138 online gebruikers

TiBiT

De Brug
reklame
Bovenstaande blokjes zijn reklame. Lees hier meer over reklame.
Nedstat Basic - Free web site statistics Greenhost webhosting
rss Wiki rss Blogs rss Nieuws rss Foto's rss Bestandgalerijen rss Forums rss Landkaarten
[ Uitvoertijd: 0.27 sec ]   [ Geheugengebruik: 1.20MB ]   [ 358 database vragen gebruikt ]   [ GZIP Disabled ]   [ Serverbelasting: ]